Accessoires voor de Japanse Damaskmessen van T&T DESIGN

 

Wat kan je bijbestellen voor deze Damaskmessen?

Het zesdelige Damaskmessenset van T&T DESIGN

Messenhouder

In messenblokken wordt het mes in een blok geschoven en ziet men enkel het handvat. T&T DESIGN opteerde voor een zeer praktisch magnetisch systeem. Je klikt de messen er gewoon tegenaan. Je blijft ze allemaal zien en kan onmiddellijk het gewenste mes kiezen!

VG10 staal met een hardheid van HRC58, 67 lagen en pakkahouten handvat

Diamant slijpstaaf

De slijpstaaf van het messenset van T&T DESIGN is een diamantslijpstaaf. Heel eenvoudig in gebruik. Beweeg de slijpstaaf alsof je een laagje van het staal van het lemmet probeert af te snijden. Een beweging vertrekkend bij het handvat en eindigend aan de punt van het lemmet. Niet te hard drukken! De hoek tussen mes en lemmet is ongeveer 20 graden, een kwestie van gevoel.

Diamant slijpstaaf van T&T design voor het slijpen van de Damaskmessen

Elektrische Messenslijper

Te gebruiken voor de keukenmessen in Japans damask staal van T&T DESIGN met een hardheid van 58HRC Nauwkeurige hoekgeleiding en constante druk voor een perfect slijpresultaat . Gemakkelijk schoon te maken.

Elektrische Messenslijper  Te gebruiken voor de keukenmessen in Japans damask staal van T&T DESIGN met een hardheid van 58HRC

GEBRUIKSAANWIJZING ELECTRISCHE MESSENSLIJPER

Te gebruiken voor de keukenmessen in Japans damask staal van T&T DESIGN met een hardheid van 58HRC Nauwkeurige hoekgeleiding en constante druk voor een perfect slijpresultaat . Gemakkelijk schoon te maken.

Gebruiksaanwijzing voor de Elektrische Messenslijper van T&T Design
Gebruiksaanwijzing voor de Elektrische Messenslijper van T&T Design

HOE GEBRUIKEN?

Eerst moet u zorgen dat de schakelaar van de messenslijper is uitgeschakeld; vervolgens sluit de adapter en voeding aan; laatst de schakelaar van de slijper aanzetten. (1. de adapter aansluiten 2. verbinden met de elektrische voeding 3. de schakelaar aanzetten )

SLIJPMETHODEN

Zet het mes in de linkse slijpgleuf; slijp 3 à 5 seconden vanaf de hiel van de mes(handvat) naar de punt van de mes met gelijke snelheid. Let op, niet te veel kracht gebruiken, en volgens de vorm van het lemmet slijpen. Het mes in de juiste slijpgleuf zetten op dezelfde manier,(zie foto 3 en 4). Om de samenhang van het lemmet te behouden, zou het mes geslepen moeten worden door evenveel keren in de linkse als de rechtse gleuf te laten slijpen.

2 à 3 keer door de linkse EN de rechtse gleuf volstaat om het mes scherp te maken. Om uw messen zo scherp mogelijk te behouden raden wij u een maandelijks gebruik van de messenslijper aan.

OPGEPAST

1) Trek achteruit in plaats van vooruit wanneer het mes in de slijpgleuf is.
2) Constante kracht en uniforme snelheid gebruiken.

ONDERHOUD

1. Koppel het toestel los voordat u het gaat schoonmaken. 2. Demonteren, reinigen en installeren van het slijphoofd.

(A) Het slijphoofd demonteren, slijphoofd met de klok mee roteren (afbeelding 6), uit-trekken nadat de rotatie is gestopt.
(B) Reinig het slijphoofd, verwijder het klepje volgens afbeelding 7, zet het klepje terug na het weggieten van metaal gruis.
(C) Installeer het slijphoofd volgens afbeelding 8 tot het vast zit.

3. De buitenkant van de messenslijper kan gereinigd worden met een vochtige doek, zeker niet in water of andere vloeistoffen dompelen.

4. Bewaren op een koele en droge plaats.

Gebruiksaanwijzing voor de Elektrische Messenslijper van T&T Design

VOORZORGSMAATREGELEN

Om het risico van persoonlijk letsel of materiële schade bij het gebruik van elektrische apparaten te beperken, moeten onderstaande elementaire voorzorgsmaatregelen altijd gevolgd worden:

1.Lees alle instructies voor het gebruik van de messenslijper.

2.Om u te beschermen tegen het risico van elektrische schokken, plaats geen messenslijper in water of andere vloeistoffen.

3.Extra goed opletten indien het apparaat wordt gebruikt door kinderen in de buurt.

4.Haal de stekker uit het stopcontact wanneer niet in gebruik is, vóór het opzetten van of weg te nemen onderdelen, en voor het schoonmaken.

5.Vermijd contact met bewegende delen.

6.Gebruik het apparaat niet met een beschadigd snoer of de stekker, of in het geval het apparaat niet goed werkt, of is gevallen of beschadigd op een manier.

7.Het gebruik van hulpstukken die niet aanbevolen of verkocht worden door T&T DESIGN kan leiden tot brand, elektrische schokken, of letsel.

8.Niet buitenshuis gebruiken.

9.Laat het snoer niet hangen over de rand van tafel of het aanrecht of hete oppervlakken in aanraking.

10.Gebruik niet de messenslijper voor andere dan beoogde gebruik.